Acneea poate fi tratată. Vezi cum trebuie să te alimentezi pentru o piele sănătoasă

de daria

Acneea e o provocare, o afecțiune care îți poate crea mult disconfort atât fizic, cât și emoțional. Multe femei își pierd încrederea în frumusețea care le aparține, pierd speranțe, visuri și chiar oameni dragi.

Astăzi. ne bucurăm de norocul dezvoltării procedurilor de îngrijire, produselor cosmetice care ne ajută să minimalizăm sau să mascăm efectele acneii, însă puțini știu că pentru a scăpa de această problemă e absolut necesar un regim alimentar special în combinație cu exercițiile fizice și gândurile frumoase.

Și pentru că am atins subiectul alimentației, țin să menționez că unele produse se cer a fi excluse din meniul zilnic dacă pielea ta a fost acaparată de acnee.

Alimentele care provoacă apariția acneii sau o agravează

Mai exact e vorba de lactate, produsele de patiserie, produsele care conțin mult zahăr, alimentele condimentate, băuturile alcoolice, sushi, fast-food, alimentele semipreparate, băuturile carbogazoase, cafeaua, mezelurile.

În cazul lactatelor, foarte multe persoane afectate se bucură de reducerea coșurilor după ce au exclus din alimentație laptele, brânzeturile. Pentru a te convinge că acestea nu îți afectează sănătatea, nu le consuma timp de aproape două săptămâni și analizează efectele.

În așa fel poți proceda cu produsele de patiserie, care conțin zahăr, cofeină. Consumul excesiv de zahăr întreține apariția coșurilor și poate provoca o afecțiune pe termen lung.

Mezelurile și alimentele prăjite pot declanșa inflamațiile în organism, ceea ce poate conduce la apariția coșurilor sau poate agrava acneea existentă.

Alimentele care se declară împotriva coșurilor

Produsele bogate în fibre, precum fructele, legumele sunt binevenite în lupta cu acneea. Acestea stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din intestin. Benefice în acest sens sunt și proteinele calitative, pe care le găsim în carnea de pui, vită, precum și produsele bogate în zinc, vitamina C și probiotice.

La fel, pentru o piele hidratată și curată e nevoie de un consum regulat de apă plată, iar pentru îmbunătățirea stării generale a organismului puteți alege curele de detoxifiere.

O piele sănătoasă mai înseamnă curaj, un ritm de îngrijire organizat și dragoste față de ceea ce te reprezintă. Acneea e doar o încercare și lecție care se vrea consumată.

You may also like