„Cu flori și schimbări ale tenului, primăvara a venit”: Descoperă toate secretele rutinei zilnice din acest sezon

de daria

Cu bune și cu rele, a trecut o altă iarnă, iar cu pași mici și poate o oarecare sfială, primăvara ne-a prins așa, dornice de a cuprinde și străbate frumusețea. Dar cum să o faci, dacă pielea tenului tău îți dă mari bătăi de cap? Pe nepoftite, a devenit iritată, capricioasă, iar, în unele zile, de nerecunoscut.

De ce starea pielii se înrăutățește primăvara

Ceea ce simți e firesc, iar în aceeași oală cu tine sunt multe alte femei. Anume, primăvara, pielea noastră arată cel mai rău. Devine deshidratată, obosită, iar unele fete sunt convinse că iarna le-a îmbătrânit.

Motivele acestor schimbări sunt aerul uscat din interioriul încăperilor unde petreci timpul, lipsa de oxigen, schimbările bruște de temperatură și lipsa vitaminelor.

Din păcate, observăm că majoritatea femeilor acordă o atenție deosebită pielii în timpul verii și iernii, iar îngrijirea în sezoanele de trecere, precum primăvara și toamna, din anumite motive, e ignorată.

Dacă te simți cu musca pe căciulă, să știi că asta poate fi cauza problemelor tale. Îngrijirea trebuie să fie constantă. Toamna, pentru a restabili pielea după vară, iar primăvara, pentru a îmbunătăți aspectul tenului după o iarnă lungă.

Cele trei produse care nu pot lipsi din rutina zilnică

Pentru a readuce pielea la starea normală, din rutina zilnică nu trebuie să lipsească trei produse. E vorba de cremă, ser și masca cu vitamina C. Acestea îți vor aduce revitalizarea râvnită.

De altfel, în această perioadă a anului, suferim în special de lipsa vitaminei C care nu este sintetizată sau acumulată în corpul nostru. Această vitamină poate fi obținută doar din exterior, iar sursele principale sunt legumele și fructele proaspete.

Dacă le utilizăm mai rar în alimentație, putem compensa deficitul prin folosirea produselor cosmetice cu vitamina C. De aceea, la începutul primăverii, în tratamentul dedicat tenului meu includ multe produse cu această componentă.

Beneficiile vitaminei C asupra pielii

Vitamina C stimulează sinteza colagenului care îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii. Întărește pereții vaselor de sânge și ale capilarelor. De asemenea, îmbunătățește starea pielii predispuse la acnee și e un antioxidant excelent care ne protejează de radicalii liberi.

Datorită efectelor multiple, produsele cu vitamina C pot fi utilizate la orice vârstă. Vor fi eficiente atât pentru pielea tânără, problematică, cât și pentru cea matură și îmbătrânită.

Totuși, în cazul pielii tinere, recomandarea mea e de partea unei creme ușoare cu vitamina C, iar la muturitate, pe lângă cremă, ar trebui să includem serurile și măștile hrănitoare.

Forme de vitamina C în produsele cosmetice

Vitamina C este o componentă destul de capricioasă și de aceea unele forme ale acesteia nu sunt atât de eficiente. Totuși, cele mai stabile și de încredere sunt următoarele:

– Fosfat de ascorbil de magneziu;

– Fosfat de ascorbil de sodiu;

– Palmitat de ascorbil;

– Ascorbyl Tetraisopalmitate;

Atenție – în multe publicații, poți fi îndemnată să apelezi la ajutorul fiolelor cu vitamina C pe care le găsești la farmacie. E o destinație eronată. Acidul ascorbic este distrus rapid de oxigen și nu poate avea niciun efect pozitiv asupra pielii tale.

Cum poți utiliza vitamina C în procedurile de tratament realizate acasă

Dacă vorbim despre mine, să știi că folosesc un ser și o cremă nutritivă, ambele cu vitamina C, gama DEOX BIOLINE JATO. Și apropo, consider că produsele trebuie să fie de aceeași marcă. Vor reuși să se combine în mod ideal, iar împreună vor spori acțiunea.

Mai mult, vitamina C  poate fi utilizată în mod profesional și în condiții de casă. Prima etapă va fi un peeling pentru exfolierea tenului. Aici, recomand masca enzimatică pentru a crește eficacitatea serurilor aplicate. Ulterior, aplicăm serul și masca alginată, ambele cu vitamina C. Despre cele mai eficiente forme ale vitaminei respective ați aflat în cele menționate mai sus.

Tratamentele realizate la salon în timpul primăverii

Dacă toamna și iarna, recomand cu insistență peelingurile chimice, mai profunde, procedurile cu laser, atunci primăvara e perioada contraindicată pentru astfel de tratamente.

Majoritatea cosmetologilor vă îndemna să realizați proceduri de fizioterapie care vor îmbunătăți procesele metabolice și circulația sângelui. La fel, ședințele de masaj manuale, terapia cu microcurenți sunt binevenite și pot fi combinate cu vitamina C sau alte seruri și măști.

Dacă acest articol ți-a fost de mare ajutor, fă share către prietenele tale sau vino să descoperi mai multe lucruri bune dedicate ție pe pagina noastră de facebook și instagram – Dariassecrets

You may also like