Cum îngrijim tenul toamna? Vezi câțiva pași concreți care nu pot lipsi din rutina zilnică

de daria

Așa cum îți schimbi garderoba conform fiecărui anotimp, așa și produsele de îngrijire a tenului se cer a fi înlocuite pentru a face față noilor necesități dictate de condițiile meteo.

Recent, toamna și-a intrat în drepturi, iar asta înseamnă că, în scurt timp, vom observa și primele schimbări asupra pielii. Unele produse pe care le-am folosit, în timpul verii, își vor pierde din eficiență și e un lucru firesc.

Astfel, după o vară cu temperaturi ridicate și expunerea la razele ultraviolete, tenul are nevoie de un alt timp de îngrijire. Schimbările, precum pielea uscată, exfolierea, apariția acneeii și pigmentației, apar în urma scăderii temperaturilor și nivelului de umiditate în aer.

Produsele cosmetice necesare în lunile de toamnă

De aceea, e necesar să schimbăm produsele cosmetice, însă vom urma aceiași pași de îngrijire, precum curățarea tenului, exfolierea și hidratarea. O facem treptat și alegem produsele cu grijă, în dependență de tipul tenului. În primul rând, vom opta pentru o cremă hidratantă mai consistentă și cu protecție solară mai redusă.

La fel, recomandăm folosirea un ser pentru a oferi tenului toate componentele de care are nevoie, precum acidul hialuronic, antioxidanții, vitaminele, colagenul, elastina. Dacă e vorba de un ten acneic, vom opta pentru produsele care îndepărtează inflamațiile și reglează sebumul.

Exfolierea și hidratarea pielii

Un alt aspect important, în această perioadă, e exfolierea. În urma expunerii la razele ultraviolete, corpul nostru a acumulat un surplus de celule moarte pe care trebuie să le înlăturăm. Mai mult, după lunile de vară, tenul poate deveni deshidratat, în special cel gras. În acest context, vom opta pentru măști de hidratare, seruri cu acid hialuronic, procedurile la salon cu oxigen hiperbaric. Dacă nu vom hidrata tenul acum, acesta va fi predispus uscării, senzațiilor de usturime și sensibilitate în timpul temperaturilor mai joase.  

În același timp, nu uităm de îngrijirea buzelor care se usucă tot mai des toamna. Le hidratăm, zilnic, cu balsamuri care conțin uleiuri și acid hialuronic.

La fel, pentru rezultate rapide și cât mai vizibile, oferim o atenție sporită întregului organism. Un produs indispensabil, pentru hidratare, e apa. Zilnic, putem opta pentru 30 ml/kilogram.

Tot pentru sănătatea noastră, nu uităm de vitamine, microelemente, precum vitamina C în combinație cu calciu și magneziu. Urmează o perioadă mai dificilă pentru organismul nostru, iar vitamina C este un antioxidant foarte puternic care va stopa procesele de îmbătrânire, iar în rezultat vom avea un ten mai tânăr, liftat și hidratat.

Procedurile cosmetologice în salon în combinație cu metodele manuale

Tot în această perioadă, putem reveni și la procedurile cosmetologice realizate în salon care au fost interzise în timpul verii. Vom efectua peelingurile mai profunde, procedurile de aparataj, mezoterapie, biorevitalizări.

Nu uităm și de metodele manuale. Este foarte important ca toate procedurile injectabile și de aparataj să fie combinate cu masajul. În acest fel vom lucra cu mușchii care reprezintă carcasa pielii. Când îmbinăm rutina zilnică cu metodele manuale și cu cele de salon, atunci obținem rezultate spectaculoase și de lungă durată.

Bucurați-vă din plin de această toamnă și oferiți grijă tenului vostru.

You may also like