Cum prevenim îmbătrânirea zonei decolteului și a gâtului. Vezi pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o piele de invidiat

de daria

Fiecare parte a corpului tău are nevoie de grija și dragostea ta. Una din zonele care sunt nevalorificate e cea a decolteului și gâtului. Hai să fim sincere, anume acestea spun totul despre vârsta și atitudinea unei femei. Urmează sfaturile mele și bucură-te de frumusețea fără vârstă.

Pielea decolteului și a gâtului e diferită de cea a tenului. E mult mai fină, mai subțire și mai puțin elastică. Astfel, pentru a preveni îmbătrânirea, e absolut necesar să incluzi în rutina de îngrijire mai mulți pași și produse în mod sistematic.

De ce pielea din zona decolteului și a gâtului e mai predispusă la îmbătrânire?

Un factor important în cazul unui aspect sănătos și frumos al decolteului și gâtului e chiar somnul. O pernă nepotrivită și o poziție incomodă contribuie la formarea ridurilor.

La fel, procesul alăptării și mărirea sânilor întețesc schimbările din aceste regiuni, iar expunerea la razele ultraviolete garantează îmbătrânirea prematură.

Totodată, din cauza neinformării, lenei și dorinței de a economisi pe anumite produse, uităm de grija decolteului și a gâtului. Nu demachiem, nu aplicăm o cremă hidratantă, nu realizăm mișcări de masaj, iar atenția noastră e orientată doar pe zona feței.În rezultat, în perioada vârstei a doua sau a treia, aceste părți se vor deosebi, iar aspectul general va fi unul neîngrijit.

În urma mai multor experiențe și ani de muncă în domeniul cosmetologiei, am tot auzit că zona gâtului și a decolteului trebuie tratată conform zonei ochilor. Mai exact, pentru cele trei zone s-ar folosi aceleași produse.

Eu consider că e vorba doar de un mit.  Da, pielea din jurul ochilor e destul de sensibilă, dar totuși se deosebește de pielea gâtului și a decolteului. Mai mult, pielea din jurul ochilor e predispusă la ridurile mimice, iar produsele de machiaj intensifică procesul de îmbătrânire.

În concluzie, zona din jurul ochilor se întâlnește cu mai multe provocări și, astfel, îngrijirea trebuie să fie diferită, precum și produsele.

Cum arată rutina de îngrijire a decolteului și gâtului până la vârsta de 30 de ani?

De-a lungul timpului, cele două zone trec prin schimbări majore. Se reduce elasticitatea, tonusul, fermitatea, iar în schimb apar ridurile tot mai adânci.

Până la vârsta de 30 de ani, recomand să fie îngrijite cu aceeași cremă hidratantă care e destinată tenului sau corpului, însă doar după etapa de demachiere. În acest scop, putem folosi un lăptișor, iar mai apoi să aplicăm o loțiune de tonic.  Opțional, recomand ca odată pe săptămână să fie realizat un peeling, scrub și o mască hidratantă. În acest caz, pot fi folosite atât produsele profesionale, cât și anumite ingrediente pe care le găsim la bucătărie, cum ar fi spirulina în combinație cu făina de ovăz și apă. În acest fel, vom hrăni pielea cu microelemente și vitamine.

Excepțiile sunt cazurile când aveți parte de un ten gras și acneic. În asemenea situații, nu se recomandă folosirea unei creme universale, întrucât produsele destinate acestui tip de ten conțin acizi și pot usca pielea.

Pe de altă parte, dacă avem o cremă prea consistentă pentru față, o putem folosi pentru zona decolteului, iar asta pentru că pielea din această regiune e mult mai uscată și are nevoie de mai multă hidratare.

Ce facem după 35 – 40 de ani?

După vârsta de 35 – 40 de ani, pielea gâtului și decolteului pierde brusc din elasticitate.

În această perioadă, cremele hidratante își pierd din eficiență. E necesară utilizarea unei creme speciale pentru această zonă. Pe lângă o hidratare profundă, acestea conțin și ingrediente care tonifiază pielea. În compoziția lor se regăsesc uleiurile, cum ar fi de migdale, jojoba. La fel, pot conține vitamina E, colagen, elastină, acid hialuronic.

Țin să menționez că odată cu trecerea anilor, dispare hormonul feminin, precum estrogenul. De aceea, multe creme care oferă elasticitate sunt pe bază de fitoestrogeni, hormoni extrași din plante.

Pe lângă aplicarea zilnică a cremelor, odată pe săptămână, vom face un peeling, scrub, iar de două ori pe săptămână se va aplica mască hidratantă și nutritivă. În perioada caldă, e foarte important să aplicăm cremele cu factori de protecție pentru a preveni pigmentarea, un proces des întâlnit în zona decolteului și a gâtului.

La fel, dacă până la vârsta de 30 de ani e suficient să aplicăm crema doar pe timp de noapte, atunci după 35, vom aplica dimineața și seara. Nu uităm de seruri active cu colagen, elastină, acid hialuronic.

Mai mult, sănătatea și frumusețea acestor părți ale corpului ține și de postura pe care o avem. E foarte important ca spatele să fie drept, iar mușchii să nu fie spasmați. Un spate drept, umeri și o bărbie poziționată corect dau un aspect tonifiat a zonei decolteului și gâtului.

Care e rutina mea de frumusețe?

În acest moment, trec prin procesul alăptării. Și cum îți spuneam mai sus, alăptarea și respectiv mărirea sânilor conduc zona decolteului spre mari schimbări.

Astfel, folosesc o cremă pe bază de celule stern pe care o aplic odată pe zi, iar de trei ori pe săptămână fac măști. E vorba de mască cu elastină și colagen, mască alginată pe bază de alge marine și o mască cu spirulină și făină de ovăz. La fel, de două ori pe săptămână apelez la scrub cu vitamina C, iar odată la două zile – seruri cu colagen și elastină.

Nu uit niciodată de protecția solară și pudra minerală pentru a proteja aceste zone de razele ultraviolete, iar de trei ori pe săptămână fac masaj cu ulei de jojoba și sâmbure de struguri.

Sper că sfaturile mele să te ajute să te menții frumoasă și tânără. O femeie îngrijită și încrezută e gata să cucerească toate orizonturile. Pe curând!

You may also like