De ce apare celulita sau „coaja de portocală” și cum o tratăm corect

de daria

Celulita nu este o boală. E vorba de niște transformări ale pielii și mai exact ale țesutului adipos și celulelor. Acest defect se mai numește coajă de portocală și se formează din cauza incapacității pielii de a elibera desinestătător toxinele și acizii.

Potrivit studiilor, aproape 80% din femei suferă de celulită. Cel mai frecvent, poate fi observată pe coapse, fese, brațe, abdomen odată cu înaintarea în vârstă. De știut că și unii bărbați pot avea parte de celulită. Sunt cazuri destul de rare și e vorba de cei care înregistrează un exces de estrogen.

Cauzele apariției celulitei

Factori genetici

Dacă bunica, mama, mătușa are parte de celulită, atunci e foarte probabil că și tu te vei confrunta cu acest defect.

Pielea albă

Experții au stabilit că, de cele mai multe ori, celulita își face apariția și devine mai vizibilă în cazul pielii albe.

Lipsa activității fizice și vârsta

Apariția celulitei este un indicator care vorbește despre îmbătrânirea pielii și lipsa de estrogen și colagen în organism. Pielea devine mai puțin elastică și nu se regenerează atât de rapid. La fel, celulita poate vorbi despre nivelul mare de cortizol și rezistența la insulină. De menționat că celulita devine vizibilă după vârsta de 40 de ani și se datorează și unei activități fizice insuficiente. Exercițiile fizice făcute în mod regulat asigură funcționarea eficientă a sistemului limfatic și eliminarea toxinelor, oxigenerea celulelor.

Modul de viață nesănătos

Fumatul, consumul de alcool sunt câteva cauze ale apariției celulitei. Acestea reduc circulația sanguină, limfatică și elasticitatea pielii. La fel, alimentația nesănătoasă cu alimente bogate în grăsimi și carbohidrați majorează riscul apariției celulitei și crește gradul de vizibilitate.

Sarcina, instabilitatea hormonală

Nu în zădar, majoritatea proaspetelor mămici se plâng de apariția celulitei. Sarcina provoacă anumite schimbări hormonale, ceea ce poate avea un rol activ în transformarea pielii și vizibilitatea mărită a celulitei. Potrivit experților, acest defect poate apărea în urma unor modificări ale hormonului estrogen, insulin și hormonilor tirodieni. Dacă nu se iau măsuri în acest sens, apar modificări ale țesutului adipos.

Soluția unui corp fără celulită

După multe analize, studii, ani de muncă alături de mii de cliente, am ajuns la concluzia că nu există o singur instrument care te va ajuta să scapi de celulită. În primul rând, trebuie să alegi o alimentație sănătoasă fără dulciuri, grăsimi, carbohidrați. Adopți un program strict de exerciții fizice bazate pe cardio și forță. Hidratezi bine organismul, pielea, consumând apă suficientă și utilizând produse eficiente de hrănire, cum ar fi cremele hidratante.

De asemenea, pentru a scăpa mai rapid de celulită, recomandăm tratamentele făcute la cabinetul cosmetologic, precum masajul vacuum, masajul cu bețe de bambus, masajul manual, masajul cu ventuze, masajul clasic anticelulitic, LPG, cavitația și radiofrecvența corporală. Acestea nu te vor scăpa de celulită pentru toată viața. Un corp fără „coajă de portocală” înseamnă grijă și efort continuu.

Totodată, pentru femeile care nu au posibilitatea de a beneficia de ajutorul unui specialist sau vizite la salon, oferim pachetul anticelulitic de la Daria’s Secrets – Activ Slim. E un pachet format din patru produse bio active menite să ardă grăsimile, să tonifieze și să hidrateze intensiv zonele problematice.

𝐁ody Scrub Slim Activ exfoliază intensiv zonele problematice.

𝐒erum Slim Activ  e un produs activ care conține cofeină şi extract de grapefruit, substanțe care contribuie la arderea grăsimilor.

𝐒lim Activ Mask conține substanțe active, concentrate pe procesul de ardere a celulitei, remodelării zonelor care au fost împachetate.

Body Butter Slim Activ  hrăneşte în profunzime pielea cu vitaminele şi substanțele nutritive necesare. Fiecare produs are un rol vital în procesul anticelulitic şi a fost gândit ca parte componentă a fiecărei etape. Scapă de celulită şi bucură-te de corpul tău! Complexele îți pot irosi viața.

You may also like