Cu toții ne dorim un ten hidratat, luminos și fără imperfecțiuni. S-ar părea că e un trofeu ușor de obținut datorită miilor de produse și metode cosmetice pe care ni le pun, astăzi, la dispoziție producătorii și specialiștii din domeniu, însă, întru-un final, reușesc doar cei care își cunosc necesitățile corpului și știu să se informeze corect.
Unul din produse care a prins popularitate în ultima perioadă, mai ales pentru că face parte din categoria produselor bio, e uleiul. Sunt convinsă că ați observat, citit multe materiale publicitare, recomandări despre beneficiile miraculoase ale uleiului pentru îngrijirea tenului.
Este adevărat că acesta conține multe ingrediente naturale, cum ar fi vitamine, minerale şi cel mai important – lipide, substanța organică care oferă protecție tenului.
Însă, în uleiuri, lipidele nu sunt în forma fiziologică. În unele produse, concentrația de lipide e mai mare şi în altele mai redusă. De aceea, este foarte dificil să alegi un ulei care îți va reface bariera lipidică de protecție.
Ce se întâmplă cu tenul nostru când aplicăm uleiul?
În primul rând, vom simți confort, iar pielea va deveni mai hidratată, pentru că uleiul are rolul de emolient. Emolienții sunt substanțe care netezesc stratul cornos al pielii şi îl înmoaie.
Uleiul formează o peliculă care împiedică eliberearea apei din piele. Dacă vom continua să folosim uleiurile la suprafața pielii, o parte din conținut va pătrunde mai adânc şi va eroda lipidele din piele. Din această cauză va avea de suferit bariera de protecție lipidică. În urma distrugerii acesteia, se va evapora apa şi vom avea un piele uscată.
Și nu e singura problemă. În uleiuri există şi alte grăsimi care vor contribui la formarea comedoanelor care conduc la apariția acneii. Acest proces poate deveni tot mai activ dacă tenul e expus razelor ultraviolete.
Cum utilizăm uleiul în procesul de îngrijire a feței?
Uleiul în cosmetologia modernă a devenit tot mai folosit şi inclus în cremele de hidratare. În acest fel, compoziția acestuia a fost adaptată pentru necesitățile pielii, astfel încât aceasta să se bucure de ingredientele naturale ale uleiului.
Totuşi, dacă doriți să îl folosiți, vă recomand să îl includeți în cantități mici pe pielea umedă odată sau de două ori pe săptămână. De exemplu, puteți pune o picătură în crema de noapte sau în serumul antioxidant pe care îl folosiți înainte de culcare. În acest fel, uleiul va fi inofensiv şi vă va oferi mai multe beneficii.
La fel, pentru că astăzi sunt tot mai multe metode de producere a uleiului, vă recomand să îl alegeți pe cel presat la rece. Este cel mai eficient pentru utilizarea în cosmetologie.
Tenul tău merită dragostea și atenția ta. Alege cu grijă produsele și metodele de înfrumusețare