Produsele naturale/organice între mit și adevăr

de daria

Într-o lume în care marketingul a ajuns la cote maxime și se vinde absolut orice, indiferent de valoarea reală al acestuia, am hotărât să vă prezint câteva mituri și adevăruri legate de produsele naturale/organice. 

MIT: Produsele naturale nu conțin chimicate și conservanți

Adevărat: Produsele naturale/organice conțin mult mai puțini conservanți. Acestea nu pot exista în totalitate fără conservanți, dat fiind faptul că, astfel, cremele, loțiunile, șamponul și-ar pierde din proprietăți în doar câteva zile. Totodată, acestea se pot rapid contamina fără ajutorul conservanților. Producătorii produselor naturale/organice utilizeaza conservanți prietenoși pentru piele, dar să susții că nu există conservanți în produse, e total neadevărat!

Cosmetic aloe cream

MIT: Natural înseamnă mai blând

Adevărat: Produsele care conțin ingrediente naturale, nu sunt neapărat mai blânde. Acestea pot cauza iritații și alergii. Lavanda, aloe vera, uleiul de arbore de ceai, mușețelul pot provoca reacții cutanate persoanelor cu piele sensibilă.

MIT: Produsele naturale nu sunt la fel de eficiente

Adevărat: În secolul XXI, în care în fiecare zi se excelează în toate domeniile, această afirmație a devenit toal neadevărată. Astăzi, mulți producători folosesc ingredienți activi anti-age și extracte din plante fără adaosuri sintetice sau petrolați, cum ar fi bio-retinoizi, acizi glicolici, lactici, citrici extrași din plante. Aceste lucruri determină ca produsele naturale să fie foarte eficiente și să reprezinte o concurență reală pentru produsele cosmetice clasice.

cosmetice-bio-2-1024x637

MIT: Produsul natural NU poate fi de lux

Adevărat: Nimic mai neadevărat! Conceptul de natural, înseamnă că-i ieftin și accesibil, a trecut de mult. Ori, dacă am analiza aceeași piață a uleiurilor, am observa că cele mai scumpe uleiuri sunt acele naturale.

Uleiul din trandafir ( unul din cele mai prețioase din lume), uleiul din neroli, mirra, cel de santal sau din floare de lotus, sunt doar câteva exemple de uleiuri scumpe și foarte prețioase. Deci putem găsi și produse naturale încadrate la categoria de lux, datorită esențelor rare și, evident, prețului pe măsură.

MIT: Produsul natural NU provoacă acnee și coșuri

Adevărat: Produsele naturale pot închide porii, drept consecință fiind apariția coșurilor. De asemenea, persoanele cu o piele sensibilă sunt cele mai afectate de ingredienții naturali, necesitând o gradație corectă în cosmetice.

produse-naturale-si-bio

You may also like

Lasă un comentariu