Recomandări de toamnă!

de daria

E septembrie și toamna intră încet-încet în drepturi. Noile condiții de mediu: vânt puternic, umezeală, temperaturi scăzute, influențează asupra sănătăţii tenului nostru și pielea noastră tinde să fie compactă, ca și cum ar fi cu o mărime mai mică :).

Acești factori externi ”bombează” aspectul îngrijit al tenului, transformându-l în unul ostenit și deshidratat. Deci, să-i oferim o atenție specială!

Optează pentru o abordare ușoară, însă concentrează-te asupra creșterii hidratării nivelurilor pielii, pentru a o menține suplă și moale pe tot parcursul anotimpurilor reci…

  1. Pentru demachierea ochilor și a buzelor folosește un produs pe bază de uleiuri care va contribui la reducerea uscăciunii zonelor respective, pentru cealaltă suprafață a feței optează pentru un lăptișor cu conținut sporit de umectanți și emolienți.
  2. Dacă folosiți toner, alegeți unul care să nu conțină iritanți și să nu facă rău pielii. O alternativă ar fi soluțiile micelare care curăță foarte blând pielea.
  3. Hidratați pentru a menține hrănirea! Dimineața – cremă ce conține SPF, seara – produs ce cuprinde cât mai mulți emolienți.

OPȚIONAL!

  • Pentru un ten ce suferă schimbări radicale și tinde să devină cu adevărat uscat, recomand a fi folosit seara, înaintea aplicării cremei emoliente un mix de ulei care ar putea fi compus din: jojoba oil, argan oil, borage oil, camellia oil, macadamia nut oil, soybean oil, lavander oil, hemp seed oil etc.
  • Se recomandă seara a se efectua exfolierea pielii cu un produs ce conține acizi AHA (glicolic, lactic etc.) pentru a îmbunătăți structura pielii și a stimula producția ceramidelor, colagenului.
  • A se aplica 1/2 ori pe săptămână o mască hidratantă cu conținut sporit de antioxidanți. Dacă ești adeptă măștilor faciale create în condiții casnice, îți recomand să optezi pentru următoarele ingrediente: vit. E,C,B; unt de shea, unt de cacao, gălbenușul de ou.
  • Pentru un scrub mecanic efectuat o dată pe săptămână, alege un ulei emolient combinat cu zahăr măcinat.
  • Se recomandă vizitele regulate la specialiştii esteticieni pentru prevenirea/ameliorarea unor inestetisme ce pot apărea pe parcursul perioadei reci al anului.

You may also like